torsdag 28 maj 2009

Mors dag på söndag!


En tårtbit till mor!
Eller något annat rart som ger lite guldkant på tillvaron.
Flera sådana dagar borde det vara för alla!
Här är lite av den keramik som du kan hitta hos Lerblomster.

Lite nytt på gång i verkstaden.

Kosse-kannor på rad. Det blev "rödkulla" denna gång. Annars brukar jag mest göra svart-vita kossor, inspirerad av Bregottreklamen!
Bröllopsvaser i röd och vit lera, nu är dom läderhårda och lagom torra för att putsas.



måndag 25 maj 2009

Helgkurs med lera i juni

27-28/6 kl.10-16 blir det helgkurs i verkstaden.

Då kan man knåda och skapa med lera, inga förkunskaper krävs.
Leran kan formas till spännade saker - låt fantasin flöda! Tumma en skål, kavla en tavla eller ett fat, modellera en skulptur...
Bilden visar några exempel på vad deltagare har gjort i lergods.
Anmäl senast 22/6. Max 8 deltagare.

måndag 18 maj 2009

På hyllan


Här står lite skröjbränt gods på hyllan och väntar på att stoppas in i ugnen. Allt har doppats/målats med olika glasyrer och ser lite "dammiga" ut. Glasyr bränningen tar ca 7 tim. Det är lika spännande varje gång man ska öppna ugnen! Men det får man vänta på i ca ett dygn. Det tar ett tag för ugnen att svalna från 1040 grader.

Hantverk vid Anundshög




I ett underbart väder och i trevligt sällskap blev det en lyckad marknad, mycket folk kom till Anundshög för att titta på växter, hantverk, hästar och lamm. Kanske tog många en god fika i caféet. Det spelades musik och lammen sjöng med. En solig söndag med mycket trevligt folk!


I verkstaden


Efter knådning av den svarta leran, kavlas den ut till lagom tjocklek och storlek.
När text och mönster har ritats in i leran, kan man måla med engobe (lerfärg).
Sen får tavlan torka långsamt, för att så småningom brännas och glaseras. En vecka går fort men lertavlan behöver längre tid på sig att torka, så bränningen blir inte ännu. Men innan sommarlovet kommer är den nog klar.

onsdag 13 maj 2009

Prao i verkstaden

Denna vecka har jag prao i verkstaden. Johanna har fått arbeta med lera; knåda och bereda leran fri från luft. Sedan skapa något i leran. Den svarta leran syns under naglarna! Spännande att se vad slutresultatet blir av skapandet! Fortsättning följer....

tisdag 12 maj 2009

Familjedag med Trädgårds- & hantverksmässa

Söndagen den 17 /5 kl. 11-16 ordnar Badelunda hembygdsförening och Västerås Badelunda Trädgårdsförening en dag med hantverk, växter, ponnyridning mm. Jag ska packa in keramiken i bilen för att stå med mitt hantverk vid Anundshög, det bli roligt med en marknad i sån fin miljö!

söndag 10 maj 2009

Vårmarknaden 9/5 vid Dingtuna station.

Några härliga blommor fick också följa med till marknaden...
Solen sken och det blåste som bara den! Lite folk kom det och tittade - så vi hoppas på mer vid nästa tillfälle. Några intresserade kom med tåget, andra hade närmre till marknaden!
Vi hade trevligt i alla fall, i det blåsiga vädret!

torsdag 7 maj 2009

Skapa med blommor i keramik

Jag valde några vitglaserade hjärteskålar och har fyllt dom med blöt oasis. Sedan börjar man med den gröna grunden, tex. Läderblad. Därefter är det dags att snitta blommorna (Brudslöja, Chryssantemum Rosor och Euphorbia) i lagom längd och bestämma var de ska sitta. Sist stoppade jag i Randgräset och fäste med en röd nål.

Keramik


Här är lite av min keramik som jag gör i lergods.
En tomatgömma, ett vildsvin och en kossa att hälla tex. mjölk ur. En sagogroda och en ängel som går att hänga i fönstret.