tisdag 19 april 2016

Glasyrbränt av deltagares alster

Det är himla kul att få börja arbetsdagen med att plocka ur en glasyrugn! Allt är helt, och det är så roligt att få se hur deltagarnas alster lyfts fram av olika glasyrer. Mycket fint som nu står och väntar på att få flytta hem. Tyvärr kommer inte alla färger fram på denna bild, som det syns i verkligheten, så kan det bli. Ha en bra dag! Vi ses!

måndag 18 april 2016

onsdag 6 april 2016

Glasyrbränt av deltagares alster

En ugn med några lite större krukor, men också små fönster och en liten dörr till en svamp som snart ska bli glasyrbränd. En höna och fem färgglada blommor fick plats också. Alla era alster är hela och fina! Toppenbra!

tisdag 5 april 2016

Glasyrbränt av deltagares alster

Nu är ugnen urplockad med mycket glittrande alster! Det var verkligen färgglatt i denna glasyrbränning, hoppas alla blir nöjda med sina alster!

fredag 1 april 2016

Lerblomster firar 7 år!

Tjoho, vi firar 7 år! Ja det är första April... men sant - tiden går så fort! Kommer du på måndag kväll 4 April kl.18-19 då har vi öppet med 20% firar-rabatt på det du vill köpa hos Lerblomster!

Varmt välkommen till Dingtuna!

Äntligen! Akvarell A.Zetterberg

Blöt katt, keramik - A.Zetterberg

Ansiktsbok, Keramik (vas/pennställ) A.Zetterberg

Tekanna och muggar med text. glaserat lergods - A.Zetterberg

Fångad havsbotten, keramik på trä - A.Zetterberg

Glasyrbränt av deltagare i kurser

Nu är fritidsbarnens alla alster glasyrbrända med transparent glasyr. Det kommer att levereras till Fritids alldeles snart.

Här är det glasyrbränt från kurser i keramikverkstan hemma. Tummade ljuslyktor med mörkblå glasyr, tre tummade skålar med eldröd glasyr, marmorerat fat med transp. glasyr. Två skålar i olika blå glasyrer, tavla och rödglaserad mönsterskål.

En somrig ljuslykta med med flera olika glasyrer, ett dekorerat underlägg med transp. glasyr. Marmorerat fat med en prickig glasyr, en eldröd hund och en skulptur delvis glaserad med transparent glasyr.