torsdag 21 januari 2010

Keramik - ute och inne

Lergodsleror är lågbrännande leror (bränns i ca 900-1100 grader) Den blir inte vattentät utan glasyr. Skärven är porös, därför passar den så bra till ex. blomkrukor som bör släppa igenom vatten så blommorna trivs. Men vill man ha en vattentät skål eller bara en blank yta - glaseras lergodset.
Har man lergodset ute bör man tänka på att det står skyddat under tak ifall det finns risk att det samlar på sig vatten som kan frysa och skada godset. Är föremålen plana som en väggskylt eller dekoration, rinner ev. vatten av, och skylten håller sig fin i många år.

Fågelänglarna finns i olika lerfärger, någon även marmorerad. Stl. 13x17 cm. Upphängda med ståltråd. Välj med eller utan glasyr.

Kan hängas i trädet, på balkongen eller inne vid ett fönster.

Skylt till ytterväggen - denna i stl. 28x18 cm. På bilden i svartbr. lergodslera, gul engobe i text. Endast glasyr på text och misteln.
Välj på svart, röd, gul eller vitbr. lera.

(Namnskylten på bilden har hängt där i ca 20 år!)Ett Meddelandehus kan sitta ute under tak vid ytterdörren, eller inne i hallen. Stoppa anteckningslappar innanför dörren och en liten penna bredvid, så är det lätt att skriva meddelande till husägaren.


Går att beställa i olika färger - så det passar till ditt hem.
Stl. ca: 15x15 cm. Skicka ett mail med dina önskemål! /Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar