söndag 1 maj 2016

Öppet hos Lerblomster måndagar kl.18-19

Välkommen att titta in en stund i keramikverkstaden!
Nytryckta brickor med konsttrycket: Vårglädje! - finns just nu! Även tavlan: Vårglädje, akrylmålning på canvas finns också att se + mycket mer!
Måndagar kl.18-19 är det ingen kurs i keramikverkstan, då kan du lugnt titta runt på keramik och tavlor och handla om du vill.
 
En vanlig vecka spenderas oftast förmiddagen i keramikverkstaden, där det knådas, formas eller plockas med alster i ugnen. Många kvällar är det kurser eller eget skapande. Idéer och önskemål vill jag försöka skapa så fort som möjligt! Processen från idé till färdig produkt tar sin tid, det är en rolig och stimulerande tid även om man gärna vill att allt ska bli färdigt fortare, så vet man att alla stadium av skapande ska få ta tid för att bli som man vill! Det är roligt och stimulerande när det blir utmaningar med lerskapandet. 

Efter senaste konstrundan började jag skapa några drakar. Några formades som kannor och en som står på bakbenen och gapar! De har stått och torkat i några veckor, blivit skröjbrända, glaserade och är nu glasyrbrända och klara! 
Vill du vara först att se dom "live" - kom denna måndag kl.18-19
Några glasyrbrända och färdiga Drak-kannor, rymmer ca 3 dl.
Detta är draken som du kan stoppa en blomma i munnen på! Denna står annars bara och vaktar ditt hem...
 Välkommen in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar