lördag 9 juni 2018

Solig visning av Zetterbergs trädgård

Denna förmiddag hade vi en trevligt gäng från Mariefreds Trädgårdsförening på besök. Vi visade runt i vår trädgård bland blommor o blad, keramik och foton..
Vi går förbi blomcykeln och via grusgången och den skogsliknande rabatten in i trädgården. Här möter clematisen oss precis där gräsmattan börjar och nya rabatter kommer.
Några rosor är på väg att slå ut denna förmiddag!
Denna klätterros var först att slå ut och klättrar upp längs väggen och är nog snart på väg över till andra sidan av vår lilla pergola.
Vårat ena blåregn: Wisteria floribunda Lawrence som blommar just nu! Det började blomma i maj och vi kan fortfarande njuta av dessa blomklasar! De dofter en blandning av Syren och Liljekonvalj!
Här klättrar blåregnet över gräsmattan, passerar några betongmyror och möter vårat andra Blåregn: Wisteria Sinensis prolific som växer vid uteplatsen några meter bort.

Rabatten vid stenrundan, här döljer sig en ros; Julia Child tillsammans med flera olika perenner och barrväxter.

Flera fotografierna i trädgården: www.photobymats.blogspot.se dessa är tryckta på väderbeständigt material och sitter lite var stans. Min keramik tittar också fram på lite olika ställen!

En av våra tre små dammar, denna med en rosa näckros.
En ensam magnoliaknopp gömde sig bland alla blad! Den hittade vi när det var dags att gå in!
 Tack för ett trevligt besök! Välkomna åter den 1/7 - då är det Tusen trädgårdar, och vi har öppet för besökare i trädgården!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar